”Tutte Brödsmula och Kalle Humla : En vimsig vinter” av Annika Billberg

(null)

"Det händer mystiska saker i Vikhammar den här vintern. Farbror Henning och konstapel Stig förbereder för det Stora Bryggar-racet, en pulkatävling för alla barn. Men flera pulkor har försvunnit spårlöst från sina ägare, och barnen i Vikhammar är både ledsna och arga. 
Det krävs visst en Lisa för att ta fast tjuvarna. Men också mod. Även om Lisas farfar tycker att hon är modig känns det alltid bättre att ha med sig de små kompisarna Tutte Brödsmula, flickan som är mindre än en tändsticka, och Kalle Humla, som är som en helt vanlig men ovanlig humla. Tillsammans ger de sig ut på tjuvjakt. Ja, vad gör man inte för att rädda hela Vikhammars stora pulkarace som alla sett fram emot så mycket?"

Detta är fjärde boken om Tutte Brödsmula och Kalle Humla och återigen en lika stor succé. Både jag och barnen älskar dessa böcker. 
Den här boken bjuder på spänning och mystik. Det är en härligt äventyrlig bok där fantasin återigen inte sätter gränser. Helt underbart! Lättlästa kapitel som funkar perfekt för högläsning såväl som individläsning. 

Betyg: 5 av 5