”Striden om Dimön” av Mariette Lindstein

(null)

"Den unga journalisten Julia Frisk har precis återhämtat sig från ett dramatiskt jobbuppdrag på Dimön. Hon har lovat sig själv, och många andra, att aldrig träffa sektledaren Franz Oswald igen. Men så, på grund av ett olyckligt sammanträffade, får Julia och Franz en gemensam fiende. Samfundet kallar sig Ursprungsevangelisterna, ett religiöst brödraskap som använder ortodoxa, grymma metoder för att uppfostra sina döttrar.  

När Julia börjar gräva i dess förflutna öppnar hon ett ormbo av besatthet, svek och outsäglig ondska, och blir deras måltavla. För att gå till botten med Ursprungsevangelisterna behöver hon någon som förstår hur de tänker, någon lika samvetslös som dem. Men vågar Julia riskera att än en gång dras in i Franz Oswalds nät?"

Femte boken i serien om Dimön och kan inte annat göra än ställa mig upp och applådera Mariette Lindstein. För hon har gjort det igen. Succé.  

Jag blev fast från första blad och jag blev en åskådare som var på plats där allt utspelade sig. För det är så det känns. Mariette lyckas få allt att bli levande. Man är där. På plats och bevittnar allt som händer. Häftig känsla och det ger en riktigt fin läsupplevelse. Allt är verklighetstroget och karaktärerna är otroligt väl porträtterade. Likaså miljöerna. Man känner vinden vina, man hör knastret att grenar som bryts, man ser öns alla sidor av kärlek. Man är där. Och man andas samma luft som karaktärerna.  

Har du inte läst någon bok i serien om Dimön så rekommenderar jag dig varmt att läsa dem alla! För detta är bra böcker - så läs! Och jag längtar redan efter uppföljaren...

Betyg: 5 av 5 


Boken hos Adlibris 

Boken hos Bokus 

Visa fler inlägg