”Den magiska bokskrivaren” av Maria Johansson

(null)

"Ingen visste vad som hände den där natten för länge sedan. Det var natten då Agatha, byns egna lilla häxa, försvann från sin stuga bredvid den gamla linden. Allt man hittade var Agathas kläder, katten Smoll och naturligtvis boken.  Den enorma boken, fylld utav Agathas sagor. Men som så många andra mysterier, så glömdes det bort allt eftersom tiden gick. Ända tills De hemliga fick nys om det.
De hemliga- Mirry, Leo och Jossan- bestämmer sig för att ta reda på vad som hände Agatha. Men det som de från början trodde kunde bli ett kul äventyr visar sig vara långt mycket mer fantastiskt än de någonsin kunnat drömma om.
Deras efterforskningar tar in dem i en värld av sagor och magi men också av ondska, en ondska som hotar att förgöra dem alla."

En bok som riktar sig till 9-12 åringar och som är både spännande och magisk. Stundtals nästan lite otäck. Själva berättelsen är drivande och lockande. Dock hade den behövt lite mer korrekturläsning då det finns en del fel som störde läsningen. Men det var jag som vuxen som reagerade så, målgruppen kanske inte bryr sig :-) 

Betyg: 3 av 5