”Mytomspunna platser i Hälsingland” av Robert Fors och Viktor Hansson

(null)

"Följ med på en resa till några av Hälsinglands mest mytomspunna och mystiska platser.  Boken "Mytomspunna platser i Hälsingland" är fylld med spökhistorier, hälsingesägner, mordhistorier och märkliga livsöden med tillhörande beskrivning om hur du själv hittar till platsen. Dessutom innehåller boken massvis med tips på andra saker att se längs vägen. Samt är rikligt illustrerad med vackra bilder från landskapet.  En annorlunda reseguide till det mytomspunna landskapet Hälsingland. Läs historien – se platsen!
Robert Fors och Viktor Hansson har sedan 2017 tillsammans gjort podcasten Historier från Hälsingland där de berättar spökhistorier, sägner och om spektakulära händelser från Hälsingland." 

Här kommer ett varmt boktips. En bok för dig som bor i Hälsingland, en bok för dig som ska besöka Hälsingland eller för dig som älskar historia och mystik. 

Jag släktforskar och har ett stort intresse för vår historia, sägner och allt som hör till det förgångna. När jag hittade podden "Historier från Hälsingland" som författarna till denna bok står bakom, var det som att komma hem. Som gjort för mig. Därför tvekade jag inte en sekund när denna bok släpptes - utan såg till att omedelbart beställa ett signerat exemplar. Och jag ångrar mig inte. Vilken guldgruva som levererades. 

Boken kan antingen läsas som en bok, och man är nöjd med det. Eller också kan man läsa den som en bok och sedan besöka platserna och använda boken som en guide. Jag har den senare som plan denna sommar fast har såklart redan läst hela boken från pärm till pärm.

Tänk att sitta i Nordanbostugan ute i skogen och läsa om Kerstins liv och öde. Tänk att breda ut picknickfilten vid Voxnabruks herrgård och spana efter andarna som sägs visa sig på herrgården och i dess omgivningar. Eller varför inte ta en fika vid Dellensjöarna och spana efter Dellenodjuret. Kan en sommar bli mer magisk och spännande? 

Boken är lättläst och innehåller mycket fina bilder som förstärker upp texten. Man känner författarnas driv och intresse kring ämnet. Vilket ger en skön känsla i texten. Kartor som visar var de olika historierna utspelar sig gör det lätt att kolla om något spännande finns i närheten av där man befinner sig just nu eller planerar att resa. Dessutom finns koordinater till alla platser - vilket gör det superenkelt att hitta fram. 

En bok jag varmt rekommenderar!

Betyg: 5 av 5 

Visa fler inlägg