”Under samma himmel” av Camilla Davidsson

(null)

"Leo Stemme har allt: ett garage fyllt med dyra sportbilar, stark karisma och stor framgång både hos kvinnor och i yrkeslivet. Ändå är det något som skaver. Relationen till hans två barn är allt annat än bra, han har nyligen blivit lämnad av Susanne, en kvinna han på kort tid blivit väldigt fäst vid.

För att återfå energin, och ro att skriva självbiografin som han har lovat ett förlag, har han köpt ett ensligt beläget hus med utsikt över Jämtlandsfjällen. Här ska han träna, bli kvitt tankarna på Susanne och äntligen få boken klar. Men dagarna går utan att något blir gjort och ångesten och rastlösheten växer.

I den gamla mjölkbutiken på norra Gotland har Susanne äntligen kommit till ro efter en turbulent sommar med Leo. Hon njuter av höstens intåg på ön, gärna tillsammans med Misha, flyttkarlen som kommit att bli en god vän. En dag får hon oväntat mejl från Leo. Susanne tvekar, ska hon svara eller låta saken bero? Hennes beslut får oanade konsekvenser, inte bara för henne utan för många, många fler."


Detta är uppföljaren till "I fikonträdets skugga" och vi får åter träffa Susanne och Leo. Denna gången får vi ta del mer av Leo och hans perspektiv på allt.  

Camilla Davidsson är en briljant författare när det kommer till feelgood. Hon skriver målande och jag älskar både hennes miljöbeskrivningar och personporträtt. När man läser ser man allt spela upp sig på näthinnan.  

Boken slutar med många frågetecken så min önskan nu är en uppföljare på denna. Och helst nu. För jag vill läsa vidare om Susanne och Leo. 

Betyg: 5 av 5