”Offermakaren” av Viveca Sten

(null)

"Just när skidsäsongen börjat i Åre hittas ett lik i en av liftarna. Kroppen är stelfrusen med läppar som smalnat av kylan. Mycket pekar på ett mord. Daniel Lindskog är inspektör vid Årepolisen och nybliven pappa. Hanna Ahlander har flytt till Åre efter att ha blivit dumpad och tvingats lämna sitt jobb på Citypolisen i Stockholm. Snart blir de båda två avgörande i utredningen kring den döda. Snön yr, temperaturen sjunker och allt fler svävar i livsfara. Hur många måste offras innan sanningen uppdagas?
"Offermakaren" är första delen i Viveca Stens dramatiska nya serie Åremorden som utspelar sig i de jämtländska fjällen. Som alltid väver hon samman den storslagna naturen med starka karaktärer i en rafflande mordgåta som fullkomligt trollbinder läsaren."

Den här boken gillade jag skarpt. Och det kändes nytt och spännande med lite vintrig miljö än sommar/vår/höst som det oftast är i svenska deckare. 
Den är en riktig bladvändare. Går inte att sluta läsa. Och jag gillar alla tvister. Man tror man klurat ut sanningen så vips vänds man åt ett annat håll.
Gillar du svenska deckare - då är detta ett måste!

Betyg: 5 av 5