”Fängslande kärlek” av Birgitta Andersson

(null)

"Carina och Marit har avtjänat långa straff på kvinnofängelset Hinseberg. Carina för mord på sin man och Marit för knarksmuggling. Den kuvade tvåbarnsmamman Carina och den hårdhudade gangsterdrottningen Marit har blivit kära i varandra och inlett ett förhållande. De hoppas att de en dag ska få ett harmoniskt liv i frihet, men vägen dit är inte spikrak.  När Marit muckar stjäl hon en miljon kronor i cash och ett kilo kokain från sin pappa som är en ökänd knarklangare och råbarkad maffiaboss. Och honom blåser man inte utan att det blir konsekvenser. Med det dyrbara bagaget ger sig kärleksparet ut på en svindlande och halsbrytande flykt för att undkomma vedergällning. Det blir en katt-och-råtta-lek genom samhällets alla grupperingar och de jagas av såväl gangstrar som poliser och sina egna demoner där allt handlar om att överleva, dö eller hamna på kåken igen."

Här kommer ett tips på en riktigt bra bok. När jag väl började läsa kunde jag inte sluta och när jag väl nådde slutet kom en tomhet. För mig är detta verkligen ett tecken på en bra bok - när man vill sträckläsa och veta slutet samtidigt som man inte vill att boken ska ta slut. 

Självklart lyckas författaren som den pangbrud hon är i verkliga livet få ens kinder att hetta. Precis som bokens framsida framhäver så läser man på egen risk. Och boken bjöd på allt: kärlek, sorg, spänning och så kryddad med en del sex. Allt i en perfekt blandning. 

Löp och köp!!

Betyg: 5 av 5