”52 år och okysst” av Carina Aynsley

(null)

"En helt vanlig försommardag i juni 1963 klättrar Lotten upp på sin cykel för att trampa till den lilla handelsboden i hälsingebyn Järvsö. Ingen kunde ana, allra minst den 52-åriga kvinnan själv, att just denna soliga tisdag skulle hennes liv komma att förändras för alltid och det med en rasande fart. Lotten blir förälskad, förförd, förgiftad och förälskad igen. Och igen. Familjehemligheterna är många och under sitt sökande efter svaren på gåtorna upplever Lotten svindlande äventyr ute i vida världen tillsammans med bland andra Dalai Lama, The Beatles och Lill-Babs. Detta är en mustig och dråplig hälsingeskröna med erotiska inslag, men även med djupare dimensioner och budskapet att det aldrig är för sent för kärleken."


"Nämen Lotten!" var orden jag tänkte upprepade gånger när jag läste denna bok. Jag föll som en fura för den härliga Lotten som porträtteras på ett otroligt målande och härligt sätt. Lottens livsglädje sprider sig ut ur boken och man känner både glädje och sorg under alla äventyr. För Lottens äventyr är minst sagt underhållande och så otroligt överraskande. Och det hände både en och två gånger att kinderna intog lite rödare nyans av de lätta erotiska bitarna. Men allt presenteras med en perfekt balans. 

Miljöbeskrivningarna är helt fantastiska, man är på plats och ser scenerna utspela sig. Det är många olika miljöer, men man känner hela tiden författarens kärlek till de olika platserna. Värmen sipprar fram genom orden både för miljön såväl som för karaktärerna.

Succé är ordet som sammanfattar "52 år och okysst" och den efterlämnar känslan inom en att det är aldrig försent för ett äventyr i livet.

Betyg: 5 av 5 


Adlibris 

Bokus 

Visa fler inlägg