”Dagboken i ödehuset” av Annika Billberg

(null)

"Sommarlovet börjar inte som Emma tänkt sig. Alla planer på ridläger och annat kul med kompisarna går åt skogen när mamma bestämmer att de ska tillbringa sommaren hos mormor och morfar i lilla Sörbodane. Utan pappa. 
Carl-Fredrik ser däremot fram emot sitt sommarlov hemma i Sörbodane. För vad kan vara bättre än att slippa skolan, och bara tillbringa dagarna med djuren på gården?
Deras vägar korsas när Emma hamnar på ödegården Bräckorna och det blir starten på ett riktigt sommaräventyr. När de får höra talas om Sigrid som bodde på gården, men försvann för mer än sextio år sedan, bestämmer de sig för att ta reda på vad som egentligen hände med henne. Det enda spåret efter Sigrid var hennes tröja vid ån. Men drunknade hon verkligen? Snart inser Emma och Carl-Fredrik att det ligger mer bakom försvinnandet. Kan en gammal bortglömd dagbok vara nyckeln till att låsa upp mysteriet?"

Denna bok riktar sig mot 9-12 åringar. Men passar lika fint till en 44-åring kan jag intyga. Spännande historia och jag gillar starkt växlingarna mellan nutid och dåtid. Spänning på en perfekt nivå för åldersgruppen den riktar sig till, fina miljöbeskrivningar och härliga karaktärer. 

Betyg: 4 av 5