”Folk med ångest” av Fredrik Backman

(null)

"Fredrik Backman är tillbaka med sin sannolikt bråkigaste roman hittills. "Folk med ångest" är en orimligt stökig komedi om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning, där en misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en elak mångmiljonär, en sorgsen tant, en höggravid kvinna, en jobbig jävel och ett kaninhuvud. Till slut ger rånaren upp och släpper alla i gisslan, men när polisen stormar lägenheten är den...tom. I en serie dysfunktionella vittnesförhör efteråt får vi höra allas version av vad som egentligen hände, varpå ett klassiskt pusselmysterium utvecklar sig kring frågorna: Hur lyckades rånaren fly? Varför är alla så arga? Och vad är det egentligen för FEL på folk nuförtiden?"

I dessa dystra tider var detta en bra bok att läsa. Allt blev liksom lite ljusare och lite roligare. En paus i allt skit som händer som gav mig en känsla av glädje. Så köp och läs den du med!  

Vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta denna bok. Den innehöll liksom allt. Humor, glädje, ironi och spänning. Och allt var bra. Från början till slut. En varm bok som spred glädje i dystra tider.  

Fredrik Backman skrev tack i den. Köpte såklart en signerad. Men är det någon som ska ha ett tack så är det Fredrik själv. Tack för läsglädjen du sprider i mitt liv!  

Som sagt - köp den!! 

Betyg: 5 av 5


(null)


Visa fler inlägg