”Prästgårdens hemlighet” av Tobias Söderlund

(null)

"Ett hemsökt hus, ett spöke och en kamera som lever sitt eget liv ...
Den ensliga prästgården i Borgvattnet sägs vara ett av världens mest hemsökta hus. Tolvåriga Vanessa tror inte på historierna om vad som finns där inne, men eftersom hon vill filma något läskigt till sin Youtube-kanal bestämmer hon sig för att dra dit med vännerna Abbe och Martin.
Besöket blir otäckare än hon väntat sig. De flyr det gamla huset och väl hemma upptäcker Vanessa att hon faktiskt har fångat ett spöke på film!
Dessutom börjar konstiga saker hända på nätterna. Kameran slås på av sig själv. Vanessas pappa beter sig ytterst märkligt. Och vem är det som har grävt en grop på gården och lagt ner en av Vanessas gamla dockor? Vanessa inser att något måste göras för att bli av med spöket som följt med henne hem från prästgården.
Prästgårdens hemlighet är den första delen i serien Spökkameran."

Jösses vilken bok. Den riktar sig till 9-12 åringar men jag kan lugnt säga att den funkar lika fint till oss vuxna. Den var minst sagt obehagligt spännande. 

Detta är en riktig bladvändarbok. Det gick inte att sluta läsa och jag längtar tills jag kommer att läsa nästa del i serien. 

Betyg: 5 av 5