”Loves superbesvärliga bajskorv som inte vill komma ut” av Carin Johansson och Henry Johannes

(null)

"Love har en superbesvärlig bajskorv i magen. Bajskorven är arg och vill inte komma ut. Därför mår Love inte bra idag. Love bestämmer sig för att försöka få ut den arga bajskorven. Men att få en bajskorv att göra som man vill, det är inte det lättaste!  En viktig bok om ett viktigt ämne, förstoppning.
Boken beskriver på ett pedagogiskt och lekfullt sätt i form av en saga vad som händer när det blir problem med trög mage hos barn. Det förklaras också hur några enkla åtgärder kan påverka den tröga magen. Boken kan vara till god hjälp för både barn och deras föräldrar, den kan ge en större förståelse för problemet och tips om hur man kan gå tillväga för att underlätta för barnet."

En bra bok som behövs då förstoppning är ett vanligt problem bland barn av olika anledningar. 
Boken är rolig och tydlig. Den tar upp ämnet på ett lätt och avskalat sätt. Vi gillade den. 
Saknade dock att man inte även tog upp detta med att en del behöver faktiskt medicin för att få ut de superbesvärliga bajskorvarna. En väldigt viktig bit som glömdes bort i mina ögon. För en del barn så räcker det nämligen inte att äta och dricka något specifikt för att det ska lösa sig. Så det var en miss i mina ögon. 

Betyg: 3 av 5