”Basti och plåstermannen” av Ellinor Stattin och Kim Virenius

(null)

"Basti är en helt vanlig kille som älskar sina kompisar och sina lärare på förskolan. Men det finns en sak med förskolan som han inte gillar. Det är Sigge. Sigge tar varje tillfälle att reta Basti, och värre blir det när Basti får ett stort plåster i ansiktet! Följ med Basti hemma, på förskolan och till doktorn för att ta reda på vad en Plåsterman är.
Psst! Kan du hitta det gömda plåstret på varje sida?
Boken är baserad på verkliga händelser som Basti var med om när han drabbades av leukemi. Basti blev retad för plåstret på sin kind, som höll sonden på plats, och blev kallad Plåstermannen. Men med hjälp av sina kompisar vände han det svåra till något bra. 
Förhoppningen är att boken kan användas som ett hjälpmedel för att berätta varför barn kan se annorlunda ut, hur det kan gå till hos doktorn och hur en bra kompis kan vara."


En bok som både jag och barnen föll som furor för. Otroligt fin och så tänkvärd. Berättelsen är stark och efteråt blev det många frågor och funderingar från barnen. Och även insikter. 

Bilderna är otroligt fina och ger berättelsen ett liv som gör att hela boken flyttar in i ens hjärta. Detta är en bok som borde läsas för alla barn.

Betyg: 5 av 5