”Liten tvåa med potential” av Camilla Davidsson

(null)

"Sofia är en storstadstjej som vet vad hon vill med det mesta i livet. I alla fall är det vad hon tror. Yta och kontroll är viktigt för henne. Hon har en snygg, framgångsrik pojkvän, ett välavlönat jobb inom investment banking och har nyligen köpt en tvåa med renoveringsbehov på en fin adress i Stockholm. Om det inte vore för att lägenheten behöver renoveras, alla sena jobbkvällar, hennes omöjlige chef och skilsmässan mellan föräldrarna, skulle allt varit perfekt. 

Efter noggrann research anlitar Sofia en byggfirma som ska sköta renoveringen, men när hantverkaren som ska göra jobbet dyker upp, mer än en halvtimme försenad, verkar han allt annat än pålitlig och Arvid har till Sofias irritation bestämda åsikter om både det ena och det andra. Dessutom känns det på något märkligt vis som om han ser henne på ett sätt som ingen annan i hennes liv gör, inte ens pojkvännen Oliver. 

När Arvid börjar ifrågasätta Sofias livsval uppstår sprickor i den polerade fasad hon visar upp mot omvärlden och när Sofia i ett överilat ögonblick lovar att göra honom en tjänst får det oanade konsekvenser."


Detta med feelgoodskrivande är något som verkligen Camilla fixar med bravur. Förväntningarna på denna bok var hög. Jag verkligen älskade böckerna om Emma som Camilla gett ut tidigare, men tänkte samtidigt att det inte är möjligt att göra en succé igen med nya karaktärer. Men där hade jag fel. Tokfel. 


Boken är helt underbar. Jag drogs in i Sofias liv och det var med dubbla känslor jag tog mig igenom sista kapitlet. Vissa böcker vill man verkligen läsa ut samtidigt som man önskar att det aldrig kommer en slutpunkt. 


En varm historia om det riktiga livet. Underbara karaktärer med fångande personligheter. Passande miljöer för bokens olika skeenden. 


Nu väntar jag på nästa bok av underbara Camilla som blivit en av mina favoritförfattare!


Betyg: 5 av 5 


Köp boken hos Bokus 


Köp boken hos Adlibris 

Visa fler inlägg