Hmm

(null)

Mitt mående går inte åt rätt håll. Tvärtom. Det går liksom bara åt fel håll. Sommaren 2018 har varit en fantastisk sommar om man bortser från mitt mående. Det har varit rejäla uppförsbackar och just nu är jag verkligen längst ned och måste, har jag insett, få hjälp att ta mig upp. 

Kosten är som den varit länge. Enformig men okej. Ändå har magen reagerat på något och ingenting är sig likt. Jag kände min mage. Kunde utläsa varför den var som den var. Men nu. Totalt kaos.

Jag borde äta strikt FODMAP på grund av min ibs. Men efter att ha genomgått proceduren med elimineringen för länge sedan och hittat en del "problemområden" så har det funkat bra. Jag undviker lök, starkt kryddad mat. Jag vet att för mycket socker är inte bra. Så jag har levt på, utifrån mitt sätt.

Sedan kom histaminintoleransen. Jag insåg att jag får reaktioner av olika ting som är SÅ goda. Jag har hittat fram i detta också. Jag äter inte längre godis, speciellt inte sura/sega/konstgjorda saker. Och just detta är inget jag saknar. Däremot får jag reaktioner av valnötter, jordnötter, hallon, jordgubbar, spenat mm och detta svider i min matsjäl. Att inte kunna äta mer än max två jordgubbar är ett helvete. 

Och både inom fodmap och histaminet gäller den berömda hinken. De funkar på samma sätt. Äter man för mycket No-No svämmar hinken över. Hinken är dessutom lurig. Den kan variera i storlek dag till dag. 

Om man på allt detta dessutom inser att man har flera autoimmuna sjukdomar, då inser man snabbt att en antiinflammatorisk kost vore toppen. Så man läser på och inser snabbt; det är en omöjlighet att få ihop en kombo på fodmap, histaminfritt och aip. 

Så vad väljer man?
Hur ska jag tänka?
Vad gör mest skada? 

Just nu rasar kroppen. Bit för bit. Ingenting fungerar som det ska. Så nått måste jag göra. Men vad? 
Visa fler inlägg