"Träna tillsammans med Tia" av Terese Alvén

"Träna tillsammans med Tia är en bok som sprider rörelseglädje till barn från 3-6 år och riktar sig till de som älskar att sporta och de som behöver röra på sig mer för att må bra.
I boken får vi följa med Tia när hon träffar sina djurvänner och rör på sig tillsammans med dem. Samtidigt tränar även barnet och den vuxna som läser. I kombination med berättelsen får barnet lära sig om träning, varför det är bra och hur man kan träna på olika sätt. Boken har fokus på rörelse, glädje och gemenskap.
Författaren Terese Alvén har över 15 år i tränings-branschen, är utbildad personlig tränare och skriver populära bloggen Spark i baken. Terese är författare till vuxenböckerna Viktig - från matmissbrukare till träningsförebild och Träna tillsammans med familjen. Dessutom är hon mamma till Charles och Tilde som syns i boken." (Lånat från Bokus)
 
Jag hör definitivt inte till kategorin "de som älskar att sporta" men kan lätt erkänna att behovet att röra sig finns. Inte lusten kanske, men behovet. För hur man än vrider och vänder det hela så mår kroppen bra av rörelse och denna boken kan jag varmt rekommendera till er med barn som behöver komma igång att röra på sig. Nu har jag väldigt aktiva barn som sällan sitter still mer än någon sekund, men detta blev lite mer kontrollerade rörelser. Övning ger färdighet och träning tillsammans blir roligt.
 
Härligt koncept och bra bok som sprider kunskap, glädje och får fart på hela familjen!
 
Betyg: 4 av 5
Visa fler inlägg