"Gift med djävulen" av Ramona Fransson


"Greger Thulin och hans kollegor på Grova Brottsroteln i Göteborg får ännu ett märkligt fall på sitt bord. Tvåbarnsmamman Maria Eriksson anmäls försvunnen av sin arbetsgivare. Ingen har hört eller sett någonting i samband med försvinnandet, det verkar som att Maria har lämnat sitt hem och gått upp i rök. Hennes svärfar hävdar bestämt att hon lämnat sin man och sina två små söner för en annan man. Men kan det stämma? Maria älskar sina två söner över allt annat och även om hennes och Eriks äktenskap inte alltid är perfekt, så tycks hon inte ha någon anledning att försvinna frivilligt. Ju mer polisen gräver i fallet, desto märkligare blir det. Dessutom uppstår tvister mellan familjen Eriksson och Marias föräldrar när Erik vägrar låta sönerna Lars och Johan träffa sina morföräldrar. Mycket tyder på att Erik inte vill att sönerna ska tänka på sin försvunna mamma, utan låta livet gå vidare. Varför då? Kommer Greger och hans kollegor att kunna lösa detta märkliga fall?"
 
Här kommer ett boktips ni inte får missa! Jag började läsa boken en kväll och hade riktigt svårt att sluta läsa. Boken är baserad på en verklig händelse och med denna information blev allt, som alltid med Ramonas böcker, så mycket mer ofattbart och kusligt. Jag fångades direkt och för varje blad som tog mig mot lösningen blev jag mer och mer fast, man bara måste få veta hur det slutar och under tiden vågar man knappt andas. Fängslande är ett bra beskrivande ord för denna bok!
 
Som vanligt är Ramona Fransson en hejare på personporträtten och hon ger underbart målande miljöbeskrivningar. Man läser inte bara boken, men ser det man läser framför sig, man är på plats och den känslan ger en rysningar i kroppen av obehag.
 
Bokomslaget är dessutom så läckert och passar verkligen innehållet!
 
Läs den är mitt tips!
 
Betyg: 5 av 5