"Korsfäst på Klädesholmen" av Ramona Fransson

"En dödsmisshandel av en gammal man på Västra kyrkogården i Göteborg är inledningen på en serie bisarra mord. Det finns vittnen till mordet på den gamle, men varför vågar de inte berätta? Ett kors upptäcks av pastor Waldemar Eklunds fru i deras trädgård på Klädesholmen på Tjörn. En ung naken kille är uppbunden på korset och död utan synliga skador.  När ytterligare ett kors hittas och även det offret är naket och uppbundet på samma sätt är spaningschef Greger Thulin övertygad om att mördaren är en psykopatisk religionshatare."
 
"Korsfäst på Klädesholmen" är den åttonde verklighetsbaserade deckaren av Ramona Fransson i den fristående serien med spaningschef Greger Thulin. Den sjunde boken "Mord på Stenungsbadens Yacht club" läste jag för en tid sedan och den kammade hem en femma i betyg (recensionen till den finns här). Denna når inte riktigt fram till en femma men det är mycket nära.
Boken är som Ramona Franssons tidigare böcker lättläst och spännande. Den tar upp ett aktuellt ämne som berör och den består av väldigt målande miljö och personbeskrivningar. En riktigt bra bok som man har svårt att sluta läsa när man väl börjat.
 
Den får en fyra i betyg och det som jag saknade för att det återigen skulle bli en femma är ett mer "ihop knytet" slut. Slutet var lite för spretigt eller hur man ska sammanfatta det utan att avslöja slutet. Men det var helt klart en bra bok som jag varmt kan rekommendera och jag längtar redan efter nästa bok i serien.
 
Betyg: 4 av 5
Visa fler inlägg