"Saker min son behöver veta om världen" av Fredrik Backman

"Till min son. Jag ber om din förlåtelse redan nu. För allt jag kommer göra fel. För allt jag inte kommer förstå. För minibussen. Shortsen. "Öl byggde denna vackra kropp"-t-shirten. För att jag försöker high-fajva dina kompisar.
Den här boken är till dig. Om sakerna jag tror att du behöver veta om världen. Om fotboll, Ikea, manlighet, Gud, friterad Snickers-glass och hur man klarar Monkey Island 3. Om försvunna bilnycklar och varför pappa var tvungen att döda den sjungande plastgiraffen. Mest av allt är det en bok om att försöka vara en bra förälder. För jag vill att du ska veta att jag verkligen alltid gjorde så gott jag kunde. Ingen googlade mer än jag." (Lånat från Bokus)
 
Det har nog aldrig hänt under alla år som jag läst böcker att jag läst en bok som träffat mig rätt i hjärtat som denna bok gjorde. Den fick mig att skratta igenkännande, den fick mig att känna värmen från en förälder till sitt barn, den fick mig att bli varm i hjärtat på så många olika sätt att den troligen aldrig kommer att lämna mig. Den tog sig in och kommer att stanna kvar.
 
Fredrik Backman lyckas blanda komik med rädsla. För jag skrattade, jag nickade igenkännande och kramade mina barn extra mycket. För livet som småbarnsförälder är inte lätt. Inte det minsta och jag kan bara ge tummen upp för en bok som lyckats fånga verkligheten och som vågar beskriva den som den är utan rosa, duniga, gulliga moln.
 
Läs den!
 
Betyg: 5 av 5
 
Visa fler inlägg