"Rädda Baby Thor" av Mia Danielsson

"En dag stod jag där utan mitt barn. Och det var då som jag insåg att jag skulle vända upp och ned på världen för att hitta honom. Det visade sig att många andra kom att dela min kamp för att hitta och rädda Thor.
Min son Thor kidnappades på Alla Hjärtans Dag 2009 av sin far. Vi bodde i Los Angeles och både Thor och hans pappa försvann spårlöst. Det var som att leta efter en nål i en oändlig höstack, då varken polis eller FBI kunde finna spår efter dem. Men trots tvivel gav jag aldrig upp. Jag fann att många andra kände med min sorg och smärta. Thor var femton månader då han togs från mig. Det yngsta bortförda barnet i USA då han kidnappades. Det var en daglig kamp för mig att orka. Att inte ge upp. Att fortsätta söka mitt försvunna barn. Det här är en bok som ger styrka och hopp till alla som drabbats av en katastrof. En berättelse som ger svar på frågorna som ställts mig så många gånger: Hur orkar man leva och fortsätta när tragedin är ett faktum? Hur lever man utan sitt barn? Och, hur hittar man ett barn som blivit internationellt kidnappat?" (Lånat från Bokus)
 
En bok som verkligen berörde mig. Vilken hemsk situation och upplevelse. Är imponerad av styrkan hos mamman men vet samtidigt att när det gäller ens barn gör de flesta det som krävs och mer därtill, finns inget annat val än att kämpa. Tyvärr så gäller inte detta alla föräldrar. Det finns föräldrar och så finns det föräldrar.
 
Boken är väldigt välskriven i mina ögon. Många gånger kan liknande böcker kännas ihophafsade och språket långt ifrån välskrivet. Så är det inte i detta fallet. Boken är lättläst, välskriven och otroligt gripande.
 
Jag önskar verkligen Mia och hennes familj all lycka! Och till dig som läser detta rekommenderar jag starkt denna bok.
 
Betyg: 5 av 5
 
Det finns en hemsida om detta fall och där finns även information om var boken kan köpas.
Visa fler inlägg