"Fällan" av Unni Drougge

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"När Sveriges populäraste modebloggerska får ansiktet totalförstört efter en misslyckad skönhetsbehandling blir det stora rubriker. Men det är bara början. När den unga kvinnans nyfödda bebis kort därefter kidnappas och föreståndaren för kliniken hittas mördad bryter helvetet ut på allvar.
Berit Hård dras snart in i en härva som så småningom leder henne till den thailändska arkipelagen. Här måste hon ta sig ut till en bevakad skönhetsö dit kvinnor från hela världen åker för att göra om sig. Samtidigt försöker Berits nyfunne kärlek varna henne för den storväxte gangstern Ted  Berits ende vän. Vem ska hon tro på? I skönhetsdjungeln är det lätt att gå vilse, och Berit börjar misstänka att hon själv trampat i en riktig fälla."
Tredje boken om Berit Hård, i den fristående serien, av Unni Drougge dök upp i brevlådan. Direkt kände jag mig tveksam. Framsidan kändes inte lockande och jag hade innan inte läst något av författaren och kände inte alls till denna Berit Hård. Så det var med en mycket tveksam inställning jag påbörjade läsningen. Ganska snabbt insåg jag dock att mitt första intryck inte riktigt stämde. Och ganska snabbt hade jag nått sista sidan.
 
Boken är annorlunda. Långt ifrån böcker a la Camilla Läckberg. Men den är helt okej. Annorlunda är ett ord som sammanfattar den. Fylld med humor, satir och spänning. Allt mixat på ett mycket speciellt sätt. Kanske inte riktigt en författare som jag placerar högst upp min tio-i-topp lista då jag är mer en Camilla Läckberg-läsare. Men det är alltid intressant och givande att läsa lite nytt :-)
 
Betyg: 3 av 5
 
 
Visa fler inlägg