"Mercurium" av Ann Rosman

 
"År 1802 står Metta Fock Ridderbielke inför rätta misstänkt för mord på sin man och två av sina barn. Mot sitt nekande döms hon att sitta på Carlstens fästning. Isolerad på den karga ön ska hon stanna, tills hon erkänner eller går under - vilket som kommer först. Utan möjlighet till kontakt med omvärlden, utan vare sig penna eller papper, börjar hon brodera. Ord för ord tar en förtvivlad nådeansökan form. 2011 hålls en storslagen maskerad på fästningen. Gräddan av Sveriges societet är där, och innan kvällen är över har två personer mist livet. Men portarna har hela tiden varit stängda och bevakade, ingen kan ha tagit sig in - eller ut. Finns mördaren någonstans bland de 94 gästerna? Kriminalinspektör Karin Adler kallas till platsen och pusslandet kan börja."
 
Jag har tidigare läst denna i bokform men var sugen på att testa en ljudbok och valde att ta en historia som jag en gång hört för att lättare kunna avgöra om detta format fungerar för mig. Jag har tidigare haft ljudböcker i mobilen och det är ju ett enkelt sätt att ha den med sig. Men jag kände att det oftast kostar en massa för att sedan bara ligga där utan att mannen kan använda den.
 
Jag gillar detta sätt. Det blev en mysig stund på mina hemmadagar att krypa upp i soffan, blunda och bara lyssna. Helt klart ett sätt jag kan tänka mig att ta mig an en del böcker. Även om det absolut inte kan slå själva bokformatet. Att vända blad, känna bokens tyngd i händerna och se orden förblir det bästa sättet!
 
Ann Rosmans alla böcker rekommenderars varmt och vilket sätt du väljer att läsa på är ditt eget val!
 
Betyg: 5 av 5
Visa fler inlägg