"Ingen jord den andra lik" av Varg Gyllander"Ett ansikte. Det var allt kriminaltekniker Ulf Holtz behövde. Vem var hon? Eller rättare sagt: Vem hade hon varit?
Skelettet är alldeles för ungt för att höra hemma i en vikingagrav, konstaterar Ulf Holtz, som kallats till utgrävningen för att undersöka det oväntade fyndet. Den rostbruna skallen med de jämna, vita tänderna släppte inte ifrån sig några svar. Hur hade en kvinna som dog för knappt femtio år sedan hamnat där? Och varför låg de vittrande skelettdelarna utspridda? I den fjärde boken om kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin ger sig Holtz ut på en inre resa för att hitta tillbaka till sin dotter och till sitt eget liv, och finna svaret på gåtan med kvinnan i gropen. Det blir en resa i tiden men också en balansakt på gränsen till det tillåtna, då det innersta av människans arvsanlag blottläggs med hjälp av ny teknik."
(Lånat från Massolit förlag)

Varg Gyllander är en av favoriterna hos mig. Har läst de tre tidigare böckerna och gillar känslan i böckerna som innehåller lite mer kriminalteknik än många andra deckare. Varg Gyllander fångar mig som läsare genom en mycket bra historia, berättat på ett sätt som fångar mig och får mig att längta efter att vända blad och känna en tomhet när jag nått fram till sista punkten.

Denna bok är lättläst, spännande, aktuell och bara ett måste för dig som gillar deckare. Om jag ska hitta något negativt att säga om denna bok så är det slutet. Sättet den slutar på är för mig som hatkärlek. Jag bara älskar det samtidigt som jag hatar det. Kan inte annat längta efter den femte boken....

Boken rekommenderas varmt av mig!

Betyg: 5 av 5

 

Visa fler inlägg