"Grannen" av Buthler och Öhrlund"Stureplansprofilen Hans Ecker, dömd till över 10 års fängelse, sitter i en fångtransport på väg att flyttas från Kumla till en annan anstalt. Man kan föreställa sig Eckers glädje när han, helt oväntat, blir fritagen. Men snart blir han rädd, riktigt rädd. För den som kallblodigt sköt fångvaktarna var psykopaten Christopher Silfverbielke kompanjonen som Ecker trodde sig ha haft ihjäl för ett drygt år sedan. Det började så bra. Det kriminella radarparet Hans Ecker och Christopher Silfverbielke gjorde storverk tillsammans och flydde utomlands. Hårt arbete, tufft liv, riktigt mycket pengar och brudar. Ecker gjorde sitt livs största misstag när han bara trodde att Silfverbielke verkligen dog, där nere i Medelhavet, i stället för att vara säker på sin sak. Han och hans gravida flickvän Veronica tog sig hem till Sverige, men blev gripna direkt på flygplatsen och Ecker hamnade snart i fängelse. Nu har Silfverbielke fritagit Ecker, men vilka planer har psykopaten egentligen för honom, hans flickvän Veronica och deras son? Det enda som är säkert är att Silfverbielke saknar alla spärrar. Och att han kommit tillbaka till Sverige för att ta en fruktansvärd hämnd på dem han anser skadat honom. Han köper ett hus och från den dagen blir inte heller livet i det tidigare så lugna villaområdet, sig likt. Kommissarie Jacob Colt och hans nya kollega, IT-experten Linda Schecker, tror först att Silverbielke är död och begraven, men snart är jakten åter i full gång. Farligare och obehagligare än någonsin." (lånat från Adlibris)

Jag har läst en tidigare bok av denna duo, det var "Förlåt min vrede". Föll inte för skrivsättet då och gav den boken 3 av 5 i betyg. Nu satte jag blicken i denna bok och hoppades på att få något bättre att läsa. Så blev inte fallet, inte alls på långa vägar.

Boken utges för att vara en kriminalroman. Men nä, det är falsk marknadsföring. Jag älskar kriminalromaner och har läst många. Tro mig, detta är INTE en kriminalroman. En mer korrekt och passande beskrivning av denna är porrbok. Jag är inte direkt pryd, inte heller lättäcklad. Men denna boken var inte alls kul att läsa. Boken innehåller beskrivningar av sado-masochistiska ritualer. Tar man bort alla sidor med sex så blir det inte många kvar. Dessutom är männen riktiga machomän som självklart är handlingskraftiga och dominanta. Kvinnorna däremot är antingen riktiga våp eller så är det undergivna, men de går alltid med på vad som helst. Sexoch våld är vad som förekommer i boken till största del. Den är blodig och rå. Känns överdriven.

Visst, boken är spännande, men jag irriterar mig på att den går som kriminalroman. Känner mig lurad. Och efter att nu gett Buthler och Öhrlund två försök ger jag upp! Jag kommer härmed att undvika dem. Punkt slut.

Betyg: 2 av 5
Visa fler inlägg