"Vecka 36" av Sofie Sarenbrant"Sommarsäsongen i det lilla fiskeläget Brantevik är över för den här gången. För familjerna Winter och Malm har det varit en regnig semestervecka och stämningen är inte på topp. De bästa vännerna Johanna och Agnes är båda gravida och inom några få veckor kommer de att vara mammor. I ett försök att ändå avsluta vistelsen på ett bra sätt bestämmer sig paren för att gå och sjunga karaoke på den lokala hamnkrogen. Men något går fruktansvärt fel och på morgonen när de andra vaknar är Agnes borta. Agnes försvinnande blir veckans stora nyhet och polisen och media arbetar var och en på sitt håll för att finna en lösning på gåtan. Men det blir en kamp mot tiden och allt tar en oväntad vändning när en död kvinna hittas uppspolad på en strand." (taget från Bokus)

Jag kunde inte sluta läsa. Från allra första bladet var jag fast. Den är verkligen kanonbra. Det blir inte bättre än så här. Att författaren har valt höggravida kvinnor i huvudrollerna sticker ut. För man berörs. Svårt att inte göra det. Miljöbeskrivningarna är målande, man ser verkligen allt framför sig och det gillar jag. Blir som att se på film fast man läser en bok. Karaktärerna är otroligt bra gestaltade och man lär känna dem alla utan och innantill.

Spänning från första blad och en otroligt begåvad författare har satt sin prägel på deckarhyllan. Ser fram emot fler böcker av Sofie. Och i väntan på den kan man läsa författarens blogg som man hittar HÄR.

Betyg: 5 av 5 möjliga

Boken ges ut av Damm förlag.Visa fler inlägg