"Någon ser dig när du petar näsan" av Jan och Maria Berglin"I över två decennier har Jan och Maria Berglins stornästa figurer vandrat genom Folkhemssverige. De har fått oss att upptäcka våra landsmän på nytt och gett oss andra infallsvinklar på hur man får fart på en saggig fikarast eller hur man står ut med alla matinköp och trista tevekvällar. Med aldrig sviktande träffsäkerhet och humor fångar de radhusidyllens sanna kärna. Någon ser dig när du petar näsan är Jan och Maria Berglins femtonde album. Här finns både färska fyrrutingar och ensidesteckningar - dagsfärsk humor som aldrig blir inaktuell." (Taget från bokens baksida)

Jag har alltid gillat de små seriestripparna av Berglin. Detta var första gången jag tog del utav dem i bokformat. Inte något man sträckläser. Men det är lite som en godispåse, man plockar en bit då och då och blir på gott humör.

Hade Jan Berglin som lärare på en kurs under lärarutbildningen. En av de bästa kurserna jag läst. "Skriva för att lära" var namnet på den kursen, och jag lärde mig en hel del av den också. Jan Berglin är och förblir en favorit. Det som drar ned betyget är faktiskt formatet, hans seriestrippar passar bäst att komma en och en. Ibland blir det för mycket av det goda.  

Betyg: 4 av 5

Boken ges ut av Ordfront förlag.
Visa fler inlägg