"Jag vägrar dö nyfiken" av Babben Larsson


Här är en underhållande och intressant bok. Jag har fått en förnyad bild av Babben Larsson efter att ha läst denna bok. Jag har alltid gillat Babben och hennes humor, och att få ta del av hennes liv och tankar var för mig bara intressant. Hon har gjort och upplevt så mycket mer än jag anade.

Babben Larsson är i mina ögon en av vårt lands mest begåvade ståuppare. För mig har hon alltid verkat stå med stadiga ben i livets karusell. Men så har det inte alltid varit och i denna bok berättar hon just om kampen mellan att lära sig skilja mellan den hon är från det hon gör. Hon kallar boken själv ”ett resedokument från en som alltid är på väg och vägrar dö nyfiken”. Och det är precis vad detta är.

Boken innehåller också massor av roliga citat från hennes karriär och som alltid får hon mig att skratta, nicka instämmande och slutligen ge mig en del tankeställare. Ska man ha en förebild här i livet borde man välja Babben.

"Politiker är som IKEA-möbler; dom verka så himla bra när man välja dem, men snart märka man att de fattes skruvar både här och där ..." (Från boken s. 41)

Betyg: 4,5  av 5 (den hade fått en 5:a om den varit lite längre)

Boken ges ut av Bokförlaget Norstedts.
Visa fler inlägg