"Pansarhjärta" av Jo NesbøDetta var en tegelsten. 647 sidor. Tänkte först att det att skulle komma att ta hela sommaren att läsa denna bok. Men så var inte fallet. Jag började läsa den för ungefär en vecka sedan, och den har varit svår att lägga ifrån sig. Bara ett kapitel till....

Detta är den åttonde boken om Harry Hole av författaren Jo Nesbø. Jag har inte tidigare läst något utav författaren och därför var jag lite skeptisk. Men nu kommer jag definitivt att söka upp de övriga sju. För detta var riktigt riktigt bra. Precis som en deckare ska vara. Kanon.

På Adlibris kan man läsa om boken, det står:
"Två kvinnor hittas mördade i Oslo, bägge har drunk­nat i sitt eget blod. Mysteriet som polisen står inför är att sticksåren i ansiktet på de döda har tillfogats från insidan av munnen.
Kaja Solness vid Oslopolisen skickas till Hongkong för att leta upp den man som är Norges enda specialist på seriemord. Den alkoholiserade polismannen har gömt sig någonstans i miljonstaden, på flykt från demonerna i ett tidigare mordfall, minnena av kvinnan han älskar och den kinesiska maffian. Hans namn är Harry Hole.
Högst motvilligt och tvärtemot ledningens uttryck­liga order drar Harry igång en egen utredning tillsammans med Kaja. De hittar snart ett tydligt samband: ett flertal personer, däribland de mördade kvinnorna, befann sig för en tid sedan på fjälltur och övernattade i samma stuga. Och en efter en mister de livet
Pansarhjärta är en thriller som utspelar sig i Oslo, Kongo, de norska fjällen, Leipzig och Hongkong."

Boken är verkligen spännande, och den är mer "blodig" än en vanlig deckare, men på ett mycket bra sätt. Det är inte för mycket, men tillräckligt för att boken ska sticka ut och vara lite annorlunda.

Betyg: 4,5 av 5

Boken ges ut av Piratförlaget.
Visa fler inlägg