"Järngreppet" av Aino TrosellJärngreppet" av Aino Trosell

Detta är en bok som jag fick i julklapp 2008 men som jag ej haft tid att läsa förrän nu. Och denna bok tog det tid att läsa, för ärligt talat var det inte en bok som passa mig. Jag gillade den inte.

Boken började väldigt bra. En ung kvinna drunknar och man får direkt en lust att läsa vidare för att ta reda på vad som hände. Dock blir man ganska fort besviken för det känns som man går ifrån den spännande inledningen för att istället ta upp en massa annat som jag inte vill veta, just då. Jag kände mig lite lurad på konfekten.

Boken handlar om Siv Dahlin som hoppar in som kokerska på en konferensanläggning i Bergslagen. På denna anläggning håller man bland annat på att spela in en film så ett stort gäng som hör till filmteamet finns på plats. Det finns även en del andra gäster på denna konferansanläggning. En del är gestalter som hör mer till bokens innehåll än andra. Siv dras med kärleksbekymmer, oro och det vardagliga problemen på en arbetsplats. Boken är inte en bok för mig, jag behöver mer ... jag tröttnade fort och fick kämpa mig igenom den.

Dock har jag hört mycket gott om Aino Trosell så jag är nyfiken på att läsa en annan bok av henne. Kanske var det just denna boks innehåll som inte passade mig, eller också så är det så att hennes berättarstil inte passar mig som läsare. Finns bara ett sätt att ta reda på det ....men det får bli en dag när ekonomin är stabilare och bokinköp kan ske utan att man riskerar att få äta nudlar.

Betyg: 1 av 5
Visa fler inlägg