"Moonwalk" av Michael JacksonIbland krävs det att en människa ska behöva dö för att jag ska läsa en bok. Tyvärr. Men så sant. Jag skickade efter denna bok strax efter Michael Jacksons bortgång, men det tog sin tid innan det fanns tid att läsa den. När jag väl började läsa den gick det snabbt att ta sig från början till slut. Dels är det stor stil i den, tycker jag, sedan är den fylld med massor av bilder. Och just bilderna ökar känslan av boken, man får både ord och bild, vilket gör boken levande.

"Moonwalk" beskrivs som Michael Jacksons egna självbiografi, där man får ta del av hans barndom, uppväxt och karriär. Men jag kände mig lite lurad på konfekten. Jag tycker den var ganska opersonlig. Det som finns i den är också det man redan visste. Känns inte som den är fylld med egna tankar och inte heller är den speciellt öppet skriven. Jag tror att detta beror på Michael Jackson helt enkelt inte ville släppa sitt liv till allmänheten. Han tar upp det han kan tillåta sig släppa till omvärlden, men sina egna innersta tankar behöll han för sig själv.

Boken är ändå väl värd att läsa. Den tar läsaren med genom en resa. En resa som handlar om en artist som föds och lever i vetskapen om att det han har är något speciellt. Michael Jackson var ett musikgeni. Han berörde och förtrollade en hel värld, om och om igen. Han är och förblir "The king of pop".

Betyg: 3 av 5


Visa fler inlägg