"Dandy" av Andreas CarlssonHämtat från Adlibris:
"Följ med in i Dandys förtrollade värld, genom en fantastisk berättelse om längtan och drömmar, girighet och svek, musik och kärlek. Bland husor, nannys och butlers, dyra bilar, exklusiv konst och förnäma privatlärare, växer Andrew Drake upp på det gigantiska och vackra godset Drake Manor tillsammans med sin hårdhudade affärsman till pappa, Diplomaten. Men en dag förlorar de allt. Till följd av en gammal oförrätt blir pappan arresterad, och Andrew blir placerad på ett av stadens barnhem. I ett slag går han från allt till inget. Det som räddar honom undan tillvarons misär, blir musiken. Musiken som han älskar och som han alltid haft inom sig."

Andreas Carlsson är en stjärna, han kan verkligen både skriva böcker såväl som musik. Jag föll pladask för denna bok redan från första kapitlet. Boken är otroligt lättsam och om jag ska framföra någon negativ kritik så är det de att den gärna hade kunnat få vara lite längre. Som läsare upplever man verkligen att man kliver in i Dandys liv, man finns med honom och orden i boken blir till en film som spelas upp.

I boken finns låttexter inbäddade som tillför det lilla extra till historien om Dandy. Låttexterna är gudomligt vackra, och jag kom mig för att läsa dem högt flera gånger. De är som poesi. Jag föll för Dandy och hans strävan att nå fram till den dröm han bar på och jag tror på de ord som finns med i boken..."If you can dream it, you can be it..."

"Dandy" är Andreas Carlssons första roman, och förhoppningsvis inte hans sista. Jag vill läsa mera :)

Betyg: 5 av 5 möjliga

Boken ges ut av Norstedts.

Bor du i Västerås?
Då har du chansen att träffa Andreas Carlsson imorgon!
Andreas finns på nedan nämnda platser imorgon för signering av sin bok,
allt enligt bokförlaget Norstedts hemsida.

Tisdag den 21 december
16.00-16.45 Akademibokhandeln, Sigmagallerian i Västerås
17.15-18.00 ICA Maxi Erikslund
18.30-19.30 Bokia, Kvarteret Igor, Vasagatan 25, Västerås   
20.00-21.00 Akademibokhandeln, Gallerian 52, Västerås


Visa fler inlägg