"I huvudet på en seriemördare" av Sven Å ChristiansonHär kommer ett boktips som är väl värt att ta till sig. Detta är nog den mest intressanta bok jag läst på länge. 

Få kriminella handlingar väcker så stark avsky och sådana associationer till ondska som seriemördarens. Hur blir man seriemördare? Vad är det som gör att en människa kan begå bestialiska mord om och om igen? I den här boken vill Sven Å Christianson beskriva och begripliggöra vad som ligger bakom dessa människors handlingar. Författaren är en av de mest kända rättspsykologerna i landet och han har intervjuat de flesta av landets grövsta brottslingar som benämns som seriemördare. Han har i flera år varit verksam som expert och hjälpt polisen med så kallade gärningsmannaprofiler. (Taget från www.bokus.se).

Boken är intressant, skrämmande och förklarande. Den är skriven på ett bra och tydligt sätt, den förklarar begrepp och ger en grund att stå på inför alla kapitel i boken. En bok kan nog inte skrivas på ett bättre sätt. Dock önskar man att dess innehåll var rent påhitt, men det tyvärr en verklighet.

Betyg: 5 av 5

Boken ges ut av Norstedts förlag.
Visa fler inlägg