”En bur av guld” av Camilla Läckberg

(null)

"Efter tio Fjällbackadeckare bryter Camilla Läckberg ny mark med en dramatisk berättelse om svek, upprättelse och hämnd. En bur av guldär en drabbande roman om en kvinna som blir bedragen och utnyttjad, men tar kontroll över sitt eget öde.
På ytan verkar Faye ha allt. En perfekt make, en älskad dotter och en lyxig lägenhet i den finaste delen av Stockholm. Men mörka minnen från uppväxten i Fjällbacka jagar henne och hon känner sig alltmer som en fånge i en gyllene bur.
En gång var hon en stark kvinna med ambitioner, men för Jacks skull har hon gett upp allt. När han sviker henne raseras hela Fayes värld. Plötsligt har hon ingenting alls. Först står hon handfallen, men sedan bestämmer hon sig för att ge igen och börjar planera en gruvlig hämnd."

Jag ska erkänna att jag var tveksam. Gillar verkligen Fjällbacka-deckarna och det kändes lite "fel" att inte få läsa om de tillhörande karaktärerna från de böckerna. Gillar när allt är som det alltid varit :-) Men tveksamheten föll snabbt och redan efter första sidorna var jag fast. 
Jag slogs mot viljan att läsa och få veta slutet för att det skulle även innebära just det - slutet - av en bok som var SÅ bra! 
Boken är totalt olik de tidigare i Fjällbacka-serien, som två skilda världar, men med den gemensamma faktorn av succé! 
Jag längtar redan efter uppföljaren!

Betyg: 5 av 5