”I ett litet hörn av världen” av Marcus Palm

(null)

"En humoristisk feelgood om vad som skulle hända om någon dök upp i Stockholm idag och sade sig vara sänd av gud, hur skulle folk reagera? Vilka skulle följa honom? 
Erik har vänner, utbildning, ett bra jobb med trevliga kolleger, en lägenhet i innerstan och en familj som bryr sig om honom, allt i ett inferno av vardagligheter och trygghetsmurar som håller honom fast. Han är totalt vilse i ett liv av invanda mönster och vanor.
Emil Allan kommer från Småland men efter att hans mor bränt ner hans barndomshem bestämmer han sig för att flytta till Stockholm. Emil tror att han kommer att få många vänner, men blir mer ensam än någonsin. Emil Allan Pöhl och Erik Lind har absolut ingenting gemensamt, men så en dag dyker en lång och gänglig gestalt upp och för dem samman. Mannen heter Lars - men vill bli kallad för profeten."


Den här boken är både välskriven och välfylld. Dock förväntade jag mig något annat än det jag fick. Jag förvänta mig en glimten i ögat-berättelse med fokus utifrån humor. Men innehållet blev mer och mer seriöst längs vägen, och jag tappade intresset. 

Dessutom trivs jag i mitt lilla hörn av världen. Inrutat och bekvämt. Så jag kanske tillhör fel målgrupp för boken.

Betyg: 2 av 5