”Vit krypta” av Mariette Lindstein

(null)

"Alex och Dani är enäggstvillingar och oskiljaktiga sedan deras föräldrar övergivit dem. En midsommarnatt när de är 22 år försvinner Dani spårlöst. Man letar efter henne i flera månader utan att finna minsta ledtråd.

Omgivningen försöker få Alex att glömma det hemska som har inträffat, men hon får ett nervöst sammanbrott och ligger katatonisk på psyket i en hel månad. När hon skrivs ut har hon bara en enda tanke i huvudet: Att hitta Dani.

För att försörja sig medan hon letar efter systern tar Alex anställning på den mytomspunna dejtingfirman Ash & Coal. Det är där hon träffar den framgångsrika och attraktiva psykologen Carl Asher. Snart börjar märkliga saker att hända. Varför känner hon Danis närvaro i ett speciellt rum på firman? Vem är det som lämnar mystiska meddelanden i hennes lägenhet?

Alex misstänker att en ockult sekt har kidnappat Dani, men kan det verkligen stämma? Människor i hennes omgivning börjar ifrågasätta hennes mentala hälsa: inbillar hon sig allt? Plötsligt befinner Alex sig i ett farligt limbo där mycket tyder på att hon står näst på tur."


Mariette Lindstein är en författare som verkligen har det där speciella som fångar läsaren. Hennes böcker om Sekten på Dimön är oförglömliga och det är böcker som har en given frontplats i bokhyllan. Så nu när "Vit krypta" kom var det ett givet inköp. 


Ärligt tänkte jag att inget kan slå de tidigare böckerna då de verkligen var något utöver det vanliga. Men där hade jag fel. Totalt fel. Denna bok är bättre!


Den har ett driv från allra första sidan och är en bladvändare utan dess like. Historien binder läsaren, karaktärerna både lockar och skrämmer, miljön är otroligt väl beskriven och allt blir tillsammans som en film som spelas upp på näthinnan. 


Bättre än bäst! Läs den! 


Betyg: 5 av 5