”Vit krypta” av Mariette Lindstein

(null)

"Alex och Dani är enäggstvillingar och oskiljaktiga sedan deras föräldrar övergivit dem. En midsommarnatt när de är 22 år försvinner Dani spårlöst. Man letar efter henne i flera månader utan att finna minsta ledtråd.

Omgivningen försöker få Alex att glömma det hemska som har inträffat, men hon får ett nervöst sammanbrott och ligger katatonisk på psyket i en hel månad. När hon skrivs ut har hon bara en enda tanke i huvudet: Att hitta Dani.

För att försörja sig medan hon letar efter systern tar Alex anställning på den mytomspunna dejtingfirman Ash & Coal. Det är där hon träffar den framgångsrika och attraktiva psykologen Carl Asher. Snart börjar märkliga saker att hända. Varför känner hon Danis närvaro i ett speciellt rum på firman? Vem är det som lämnar mystiska meddelanden i hennes lägenhet?

Alex misstänker att en ockult sekt har kidnappat Dani, men kan det verkligen stämma? Människor i hennes omgivning börjar ifrågasätta hennes mentala hälsa: inbillar hon sig allt? Plötsligt befinner Alex sig i ett farligt limbo där mycket tyder på att hon står näst på tur."


Mariette Lindstein är en författare som verkligen har det där speciella som fångar läsaren. Hennes böcker om Sekten på Dimön är oförglömliga och det är böcker som har en given frontplats i bokhyllan. Så nu när "Vit krypta" kom var det ett givet inköp. 


Ärligt tänkte jag att inget kan slå de tidigare böckerna då de verkligen var något utöver det vanliga. Men där hade jag fel. Totalt fel. Denna bok är bättre!


Den har ett driv från allra första sidan och är en bladvändare utan dess like. Historien binder läsaren, karaktärerna både lockar och skrämmer, miljön är otroligt väl beskriven och allt blir tillsammans som en film som spelas upp på näthinnan. 


Bättre än bäst! Läs den! 


Betyg: 5 av 5


Furuviksparken

Igår besökte vi Furuviksparken på deras premiärdag tillsammans med MÅNGA andra besökare. Har aldrig varit med om så mycket folk i parken och inte heller kändisar. Vi krockade med Markus Granseth från Bolibompa, såg Martin Stenmarck vandra runt och även en del jag inte kan namnet på. 


(null)


Dagens usch och fy:

Skitiga toaletter som dessutom är alldeles för få till antalet med tanke på parkens storlek. 


Dagens suck:

Väldigt få rastplatsbord. Det finns plats för flera lite här och där i parken. Så det kan jag definitivt tycka de borde investera i. 


Dagens ros:

Till all personal som bemötte oss med ett leende och var tillmötesgående och hjälpsamma.


Dagens stora utskällning:

Alla vuxna som tillsammans med sina äldre barn tryckte på i kökaoset till "Samir och Viktor"s signering och visade noll förståelse för alla mindre barn som hade ett helvete i detta inferno. Elin mådde jättedåligt av allt tryckande i värmen och Julia kämpade med illamående. Vi fick ha dem i famnen för att de skulle orka med detta. Tur att de fick belöning för mödan men en stor jävla utskällning till alla vuxna på plats som agerade som riktigt respektlösa skitstövlar!


Dagens väder:

Strålande sol, varmt men ändå inte för varmt. Helt perfekt! 


(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

”Den blå dörren” av Ewa Christina Johansson

(null)

"Jag tittade på huset. Och på skylten som berättade vad gatan hette. Namnet stämde. Numret stämde. Resten var helt fel. 

Albin ska köpa en julklapp, men han går fel. I huset som han kommer till finns det ingen affär. Där finns bara hemligheter. 

Genom ett fönster som är täckt med spindelnät kan han se in i ett tomt rum. 

Eller är det inte så tomt, trots allt? 

För många år sedan hände en hemsk olycka i huset. Då kunde ingen stoppa den. Nu kanske Albin kan. Men då måste han ta sig in i rätt rum och i rätt tid innan det är försent?"


Småmysig bok som riktar sig mot 6-9 åringar. Lite läskig men inte så att den fångade mig som vuxen men den var perfekt för min 6,5-åriga dotter.

Kort, lättläst och spännande! 


Betyg: 3 av 5Visa fler inlägg