”Liten tvåa med potential” av Camilla Davidsson

(null)

"Sofia är en storstadstjej som vet vad hon vill med det mesta i livet. I alla fall är det vad hon tror. Yta och kontroll är viktigt för henne. Hon har en snygg, framgångsrik pojkvän, ett välavlönat jobb inom investment banking och har nyligen köpt en tvåa med renoveringsbehov på en fin adress i Stockholm. Om det inte vore för att lägenheten behöver renoveras, alla sena jobbkvällar, hennes omöjlige chef och skilsmässan mellan föräldrarna, skulle allt varit perfekt. 

Efter noggrann research anlitar Sofia en byggfirma som ska sköta renoveringen, men när hantverkaren som ska göra jobbet dyker upp, mer än en halvtimme försenad, verkar han allt annat än pålitlig och Arvid har till Sofias irritation bestämda åsikter om både det ena och det andra. Dessutom känns det på något märkligt vis som om han ser henne på ett sätt som ingen annan i hennes liv gör, inte ens pojkvännen Oliver. 

När Arvid börjar ifrågasätta Sofias livsval uppstår sprickor i den polerade fasad hon visar upp mot omvärlden och när Sofia i ett överilat ögonblick lovar att göra honom en tjänst får det oanade konsekvenser."


Detta med feelgoodskrivande är något som verkligen Camilla fixar med bravur. Förväntningarna på denna bok var hög. Jag verkligen älskade böckerna om Emma som Camilla gett ut tidigare, men tänkte samtidigt att det inte är möjligt att göra en succé igen med nya karaktärer. Men där hade jag fel. Tokfel. 


Boken är helt underbar. Jag drogs in i Sofias liv och det var med dubbla känslor jag tog mig igenom sista kapitlet. Vissa böcker vill man verkligen läsa ut samtidigt som man önskar att det aldrig kommer en slutpunkt. 


En varm historia om det riktiga livet. Underbara karaktärer med fångande personligheter. Passande miljöer för bokens olika skeenden. 


Nu väntar jag på nästa bok av underbara Camilla som blivit en av mina favoritförfattare!


Betyg: 5 av 5 


Köp boken hos Bokus 


Köp boken hos Adlibris 

Suck!!

Solen brände i Furuvik förra lördagen och nu har jag fått ett sår i pannan. Snyggt! Så nu söker jag skugga och har fått rådet att smörja med kortisonsalva. 

Så kära vänner, glöm INTE solskyddskräm! 

”Vit krypta” av Mariette Lindstein

(null)

"Alex och Dani är enäggstvillingar och oskiljaktiga sedan deras föräldrar övergivit dem. En midsommarnatt när de är 22 år försvinner Dani spårlöst. Man letar efter henne i flera månader utan att finna minsta ledtråd.

Omgivningen försöker få Alex att glömma det hemska som har inträffat, men hon får ett nervöst sammanbrott och ligger katatonisk på psyket i en hel månad. När hon skrivs ut har hon bara en enda tanke i huvudet: Att hitta Dani.

För att försörja sig medan hon letar efter systern tar Alex anställning på den mytomspunna dejtingfirman Ash & Coal. Det är där hon träffar den framgångsrika och attraktiva psykologen Carl Asher. Snart börjar märkliga saker att hända. Varför känner hon Danis närvaro i ett speciellt rum på firman? Vem är det som lämnar mystiska meddelanden i hennes lägenhet?

Alex misstänker att en ockult sekt har kidnappat Dani, men kan det verkligen stämma? Människor i hennes omgivning börjar ifrågasätta hennes mentala hälsa: inbillar hon sig allt? Plötsligt befinner Alex sig i ett farligt limbo där mycket tyder på att hon står näst på tur."


Mariette Lindstein är en författare som verkligen har det där speciella som fångar läsaren. Hennes böcker om Sekten på Dimön är oförglömliga och det är böcker som har en given frontplats i bokhyllan. Så nu när "Vit krypta" kom var det ett givet inköp. 


Ärligt tänkte jag att inget kan slå de tidigare böckerna då de verkligen var något utöver det vanliga. Men där hade jag fel. Totalt fel. Denna bok är bättre!


Den har ett driv från allra första sidan och är en bladvändare utan dess like. Historien binder läsaren, karaktärerna både lockar och skrämmer, miljön är otroligt väl beskriven och allt blir tillsammans som en film som spelas upp på näthinnan. 


Bättre än bäst! Läs den! 


Betyg: 5 av 5


Visa fler inlägg