”Astronaut i nöd” av Mikael Rosengren

(null)

"Albin. En helt vanlig kille. Och enastående tidsresenär. På sina uppdrag i tid och rum stöter han allt som oftast på någon som är i nöd. Eftersom hans pappa har lärt honom att man ska behandla andra så som man själv vill bli behandlad, ser han det som sitt självklara uppdrag att hjälpa till. Orädd (för det mesta) och med både glädje och äventyrslust ger han sig ut på sina fantastiska tidsresor. Det finns de som säger att han dagdrömmer. Men Albin vet bättre än så. Han är Albin, den store tidsresenären. Astronaut i nöd är den andra boken om Albin, den store tidsresenären. Den här gången tas små och stora läsare med på ett spännande äventyr där Neil Armstrong den första människan som satte sin fot på månen har hamnat i trubbel. Berättelsen varvas med roliga och lärorika fakta om månen, rymden och rymdfarkoster. Vet du till exempel hur man går på toaletten i en rymdfarkost där allt är viktlöst och svävar omkring?"


Detta var en rolig och riktigt bra bok! Fyllde med fakta och kunskap om rymden och saker kopplat dit. Både jag och barnen lärde oss massor! 


Lättläst men ändå späckad med händelser och fakta, allt flöt på och det var en riktigt mysig lässtund tillsammans med barnen.


Betyg: 5 av 5 


Bokus 


Adlibris 


Idus förlag