”Tutte Brödsmula och Kalle Humla - En sagolik sommar” av Annika Billberg

(null)

"Lisas sommarlov hos farmor och farfar får en spännande början när hon träffar Tutte Brödsmula och Kalle Humla. Tutte är som barn är mest, bara mycket mindre. Och Kalle är precis som en vanlig humla, bara större, rundare och med hatt och pipa. Det konstiga är att det bara är Lisa som kan se dem, men farfar vet att hon inte hittar på. Hon är ju faktiskt inte en sådan som ljuger. Lisa önskar att han också kan se Tutte Brödsmula och Kalle Humla - och det kanske han kan?"


En jättemysig bok! Så charmig och fantasifull! Älskade verkligen den, både historien och bilderna gick rakt in i hjärtat på mig. Barnen satt som ljus och ville läsa mer och mer. 


Vi längtar redan efter andra boken!


Betyg: 5 av 5

”Veganer äter bara gräs” av Petra Cavini

(null)

"VEGANER ÄTER BARA GRÄS är kokboken för framtiden, av framtiden själv nämligen barnen. Det är också en grundläggande vegoguide och en bästa vän till dig som vill börja äta veganskt. Tillsammans med min kloka Matpanel och kräsna smakjury bestående av nio barn från TP Förskolor har vi under ett år testat fram vegorecept som tilltalar hela familjen både till middagsbordet och kalaset. 

På resans gång har vi dessutom tagit reda på hur man blir en sann miljöhjälte. Resultatet är en värdefull samling av tips på hur man kan göra skillnad i vardagen, miljömärkningarnas betydelse, e-nummer att undvika, ersättningsguide med växtbaserade alternativ och annat att tänka på som gräsätare."


Den här boken läste jag av den anledningen att jag vill äta mera veganskt men känner mig rejält vilsen inom detta och kände att jag behövde inspiration, fakta och lite recept. Vilket jag fick av denna bok!


Vi blir nog inga veganer men vi hittade en hel spännande recept att testa för att gå in mer av den biten i vardagen. 


Betyg: 3 av 5


Bokus 


Adlibris 


Idus förlag 

”Astronaut i nöd” av Mikael Rosengren

(null)

"Albin. En helt vanlig kille. Och enastående tidsresenär. På sina uppdrag i tid och rum stöter han allt som oftast på någon som är i nöd. Eftersom hans pappa har lärt honom att man ska behandla andra så som man själv vill bli behandlad, ser han det som sitt självklara uppdrag att hjälpa till. Orädd (för det mesta) och med både glädje och äventyrslust ger han sig ut på sina fantastiska tidsresor. Det finns de som säger att han dagdrömmer. Men Albin vet bättre än så. Han är Albin, den store tidsresenären. Astronaut i nöd är den andra boken om Albin, den store tidsresenären. Den här gången tas små och stora läsare med på ett spännande äventyr där Neil Armstrong den första människan som satte sin fot på månen har hamnat i trubbel. Berättelsen varvas med roliga och lärorika fakta om månen, rymden och rymdfarkoster. Vet du till exempel hur man går på toaletten i en rymdfarkost där allt är viktlöst och svävar omkring?"


Detta var en rolig och riktigt bra bok! Fyllde med fakta och kunskap om rymden och saker kopplat dit. Både jag och barnen lärde oss massor! 


Lättläst men ändå späckad med händelser och fakta, allt flöt på och det var en riktigt mysig lässtund tillsammans med barnen.


Betyg: 5 av 5 


Bokus 


Adlibris 


Idus förlag 

Visa fler inlägg