”Ekorrarna Ella och Elof - vad gör vi nu? av Erika Bernstone och Tilla Gellner

(null)

"Ekorren Elofs skog har skövlats av en monstermaskin. På andra sidan ängen lever ekorren Ella i en frodig skog. Ska Elof och hans vänner våga ta sig dit? Är de välkomna?  
Boken tar upp en av samtidens stora frågor i en lekfullt illustrerad miljö, utan pekpinnar och färdiga svar."

En viktig bok som tar upp ett viktigt ämne. Jag gillade boken och dess berättelse. Bilderna var härliga. Men båda barnen blev förvånade över slutet. Det fick mig att inse att vi ofta levererar färdiga svar till barnen idag. En lärorik bok! 

Betyg: 4 av 5”Klaras och Simons handbok i hur du fångar husmonster” av Anna-Karin Andersson

(null)

"Klara och Simon har byggt en mackapärmojäng som ska fånga husmonster. Men när katten Majsan lägger sig i mojängen får den fnatt och börjar göra bullmonster, strumpmonster och gyttjemonster. Monsterna smutsar ner i huset, äter upp bullar och stjäl strumpor. Kommer Klara och Simon kunna fånga alla monster? Boken om Husmonster är andra delen i serien om Klaras och Simons handbok i hur du fångar osynliga faror."

Mysig bok med lagomt läskiga (och söta) monster. Ett stort plus för Emmalill Franks underbara bilder. Julia (6 år) gillade boken medan Elin (4,5 år) inte vågat läsa den än. Men den står och väntar i bokhyllan :-)

Betyg: 5 av 5 

Famlar

Just nu är det lite stillestånd på många plan. Jag känner mig otroligt vilsen och har inte riktigt greppat allt som hänt och händer. Känns som jag står still medan vardagen rusar fram och förbi.

Så tacksam för mina två mirakel. Utan dem skulle ljuset inte finnas. Så det är full fokus på närhet och tillvaro med dem. 

Nästa vecka väntar ultraljud av bukaortan. Nervös är bara förnamnet :-( 
Visa fler inlägg