Tomteland - en sagovärld på riktigt!

Vilken dag vi fick på Tomteland igår. Så magisk! Så lycklig att detta blev av. Tanken var att vi skulle åka på måndagen men precis innan avfärd kraschade min mage och resan fick ställas in. Barnen blev såklart besvikna och ledsna. Och jag kände inte direkt att jag var nominerad till årets mamma direkt. Så det var så skönt för hjärtat att det blev av dagen efter. 


(null)


När vi kom innanför entrén till Tomteland så startade första akten (av tre) av föreställningen "Drakälvans äventyr". Spänning och skratt i en underbar blandning! Vilken start på dagen. 


(null)


Vi valde efter detta att gå direkt till Tomtens hus med hopp om att träffa på Tomten. Många valde att följa med på olika aktiviteter som startades upp efter att föreställningen avslutades. Men vi avstod och det var ett bra beslut. För när vi klev in i Tomtens hus blev också allt riktigt magiskt och otroligt mysigt. För det var bara var vi och Tomten där. Barnen stod så stilla och tysta i väntan på Tomten som bytte batteri i sin fina julprydnad. Sedan tog han emot deras önskelistor och kramade om dem. Det blir inte bättre än så! Vilken egentid med den otroligt populära Tomten! 


(null)


(null)

Efter besöket hos Tomten tog vi oss an resten av Sagolandet. Vi tittade på Tomtens renar som verkade instämma i min önskan om svalare väder. Vid renarna träffade vi även på Drakälvan som oväntat dök upp plötsligt på vägen. Vi tog en tur med häst o vagn. Mysigt och spännande då vi under turen fick se ett gigantiskt drakägg. Om ägget är så stort som det var, hur stor är inte då själva draken? Barnen klurade och man såg spänningen lysa i deras ögon. 


(null)

Vi åt vår medhavda lunch på Sagotorget och fick sällskap av Prins Fabian som tittade förbi för en liten pratstund. Barnen åkte Grodbåtar, tittade på två olika föreställningar på scenen på Sagotorget och samlade sedan mod till att kliva över tröskeln till Häxans hus. Både jag och barnen var eniga om att där avstår vi helst från att övernatta då spindlar och kryp står långt ner på önskelistan av nattgäster. 


(null)


Barnen fick även möjlighet att studsa på en gigantisk uppblåst studsmatta, klättra i den längsta klätterställningen de någonsin stött på och mumsa glass i skuggan utanför Tomtemors café. 


(null)


Föreställningen "Drakälvans äventyr" var otroligt bra. Spännande och rolig i en mycket bra blandning. Och vi är djupt imponerade av Trollkungens mäktiga röst!  Hela familjen gillade föreställningen och att få vara en del av den förgyller hela upplevelsen. 


(null)


(null)


En stor eloge till alla i personalen för ett varmt och trevligt bemötande. De som spelade de olika karaktärerna, både på scen och ute bland oss besökare, gav allt i sina roller. Och just att de rörde sig ute bland besökarna förstärkte magin, mystiken och skratten! De tog sig tid och såg barnen i alla lägen. Djupt imponerande!


(null)


Kan varmt rekommendera alla ett besök i Tomteland - en sagovärld på riktigt! 


(null)