Hmm

(null)

Mitt mående går inte åt rätt håll. Tvärtom. Det går liksom bara åt fel håll. Sommaren 2018 har varit en fantastisk sommar om man bortser från mitt mående. Det har varit rejäla uppförsbackar och just nu är jag verkligen längst ned och måste, har jag insett, få hjälp att ta mig upp. 

Kosten är som den varit länge. Enformig men okej. Ändå har magen reagerat på något och ingenting är sig likt. Jag kände min mage. Kunde utläsa varför den var som den var. Men nu. Totalt kaos.

Jag borde äta strikt FODMAP på grund av min ibs. Men efter att ha genomgått proceduren med elimineringen för länge sedan och hittat en del "problemområden" så har det funkat bra. Jag undviker lök, starkt kryddad mat. Jag vet att för mycket socker är inte bra. Så jag har levt på, utifrån mitt sätt.

Sedan kom histaminintoleransen. Jag insåg att jag får reaktioner av olika ting som är SÅ goda. Jag har hittat fram i detta också. Jag äter inte längre godis, speciellt inte sura/sega/konstgjorda saker. Och just detta är inget jag saknar. Däremot får jag reaktioner av valnötter, jordnötter, hallon, jordgubbar, spenat mm och detta svider i min matsjäl. Att inte kunna äta mer än max två jordgubbar är ett helvete. 

Och både inom fodmap och histaminet gäller den berömda hinken. De funkar på samma sätt. Äter man för mycket No-No svämmar hinken över. Hinken är dessutom lurig. Den kan variera i storlek dag till dag. 

Om man på allt detta dessutom inser att man har flera autoimmuna sjukdomar, då inser man snabbt att en antiinflammatorisk kost vore toppen. Så man läser på och inser snabbt; det är en omöjlighet att få ihop en kombo på fodmap, histaminfritt och aip. 

Så vad väljer man?
Hur ska jag tänka?
Vad gör mest skada? 

Just nu rasar kroppen. Bit för bit. Ingenting fungerar som det ska. Så nått måste jag göra. Men vad? 

Elins kalas

Sedan barnens första kalas har det varit olika teman och på senare år har de fått välja detta tema själva. Vi har haft Musse Pigg, My little pony, Frost och Smurfarna för att nämna några. I år ställde Elin mig inför en hel del grubblande då hon valde att temat på hennes 5-års kalas skulle vara "Samir och Viktor". Inte direkt så det svämmar över med produkter i handeln med deras bild på. Tack och lov släppte de låten "Put your hands up för Sverige" och därför utgick vi därifrån och lät kalaset dekoreras med gult och blått, och signerad Samir o Viktor tröja. 

(null)

På fikabordet var det fika med namn hämtade från de låtar som "Samir o Viktor" gett ut genom åren. Enkelt och gott! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Elin blev nöjd. Och jag är därmed också nöjd! 

F15 och Söderhamn

Ett besök till Söderhamn under veckan stod på schemat. Vi besökte Flygmuseumet, Oscarsborg och avslutade dagen med ett besök hos mina föräldrar. 

Barnen tyckte det var spännande att se alla STORA flygplan och få provsitta en riktig helikopter. Häftigt att få se detta med egna ögon och det är ju en del av min uppväxt. Jag är ju född och uppväxt i Söderhamn och ljudet av dessa flygplan har man ju hört en hel del. Fick riktiga flashbacks i ett av utställningsrummen där ljudet av dessa flygplan spelades upp. 

(null)

(null)

Barnen och deras pappa tog sig upp i tornet medan jag stannade kvar på säker mark. Är inte en person som gillar höga höjder så att bara stå där på berget och blicka ut över Söderhamn var mer än tillräckligt för min del. 

(null)

Besöket hos mormor och morfar var populärt hos barnen. De hade saknat sin morföräldrar. Mysig fika under deras äppelträd, och därefter lekte barnen i deras trädgård. Kom hem sent men väldigt nöjda efter en fin och mysig dag! 
Visa fler inlägg