”Sköldkörtelsjuk och frisk : ett inre kaos” av Nadja Öström

(null)

"Nadja Öström var själva sinnebilden av den käcka, driftiga frisörskan med egen salong. Med en kaffekopp i den ena handen och en cigarett i den andra kändes ingenting omöjligt och de långa arbetsdagarna på salongen hindrade henne aldrig från en natt på dansgolvet när tillfälle gavs. Nadjas energi och livsglädje tycktes outtömlig när hon plötsligt, från ingenstans, drabbades av en panikångestattack i bilen på väg hem från salongen en sen decemberkväll 2001. Ingenting skulle bli sig likt efter detta och det skulle ta många år av kamp, symtom och frustration innan hon till slut fick sina sköldkörteldiagnoser Hashimotos sjukdom och Hypotyreos. Men resan var inte slut här, nu började kampen mot den många gånger ovilliga vården. En kamp som pågår än idag men där Nadja själv till slut lyckats få rätt medicinering och idag lever som sköldkörtelsjuk och frisk. 

I Sköldkörtelsjuk & Frisk Ett inre kaos får man som läsare följa med på Nadjas resa från den ödesdigra bilresan och framåt. Man får även tillbakablickar och inte minst fakta och tips om den viktiga sköldkörtelhälsan, om kosten men även om livet. Nadja Öström har under resans gång hunnit vara ordförande i Sköldkörtelföreningen, utbilda sig till kostrådgivare och etablera sig som flitigt anlitad föreläsare och debattör inom sköldkörtelhälsa. Den här boken är hennes debut som författare."


En av de bästa böckerna jag läst om sköldkörtelsjukdom och den var väldigt lättläst, berörande och förklarande. Igenkänningsfaktorn var väldigt hög för mig som är just en patienterna där Levaxin inte verkar vara lösningen men där vården är gammaldags och motsträvande. 


Är du själv sjuk i underfunktion av sköldkörteln eller har du någon anhörig som är det, läs den!

Arbetar du som läkare eller inom vården, läs och lär! 


Betyg: 5 av 5 


Boken hos Bokus 


Boken hos Adlibris 

”Eli har en storebror” av Karin Jacov

(null)

"Eli har en storebror. Det är det många som har förstås. Men inte många har en storebror som Elis. Han är som en gåta tänker Eli ibland. Brorsan. En gåta som inte går att lösa. Ofta oroar sig Eli för brorsan. Men de hör ihop. Brorsan och Eli. Det är bara så. Och inte många har en storebror som Elis. Så det så. Eli har en storebror - en berättelse om syskonkärlek."


En fin bok med ett varmt innehåll. Vi gillade den och den upplevdes fylld med kärlek och känslor. 


Betyg: 4 av 5


Boken hos Bokus 


Boken hos Adlibris 


Boken hos Idus förlag 

”Rex och Rut Spöket i väggen” av Eva Salqvist

(null)

"I Spöket i väggen hör Rut konstiga ljud inne i sjuksalen. Det är ett viskande ljud som rör sig från ena sidan väggen till den andra och sedan försvinner under taket. 

Vad är det som förflyttar sig i sjukhusets väggar? Är det spöken? Eller finns det någon annan förklaring?"


Underbara Rex och Rut! Dessa är favoriter i detta hem. Perfekt spänning på helt rätt nivå och så finurliga innehåll att både barn och vuxna fängslas. Svårt att sluta läsa, för man vill bara fortsätta läsa och ta reda på hur det slutar. Vi älskar böckerna!


Betyg: 5 av 5 


Boken hos Bokus 


Boken hos Adlibris 


Boken hos Idus förlag 

Visa fler inlägg