"De magiska tjugonio, en bokstavsvärld"

"Följ med in i alfabetets magiska bokstavsvärld! Här får du träffa familjen Ankström som har hopptävling. Björnen Bertil som bjuder på blåbärssaft på sitt kalas. Draken som vaktar sin dyrgrip. Isbjörnen som inte vill bli intervjuad. Du hamnar till och med på operan och mitt i en piratduell! Blir du trött kan du gå på picknick och räkna nypon, eller besöka en sällsynt sort på en quiltad filt. Kanske vill du hänga med den raska räven Ragnar till regnbågens slut? Eller heja på den slöa snigeln i tv-spelet? Om inte annat har vi det trevligt tillsammans. Men du, se upp för åskan! De magiska tjugonio, en bokstavsvärld är ett unikt projekt där 29 illustratörer och 29 författare har gått samman och skapat en annorlunda, brokig och färgsprakande bok kring vårt alfabet."

En jättehärlig bok fylld med massor av fina berättelser om vårt alfabete. Illustrationerna tillför mycket och är alla färgglada och otroligt härliga. I boken får bekanta sig med 29 olika författare och 29 olika illustratörer. Bara det är magiskt! 

Helt klart en bok jag kan varmt rekommendera! 

Torsten Larsson fanns med i detta projekt och är också en utav författarna. Han gick hastigt bort i sluttampen av detta bokprojekt. Att läsa hans lilla berättelse fick mitt hjärta att bli extra varmt. En fin människa som lämnade världen på tok för tidigt! 

Betyg: 5 av 5