"Aneurysmdimma" av Per Myrhill

(null)

(null)

"En vanlig kväll strax före jul blev Per Myrhill sittandes kvar i TV-soffan när hela familjen hade lagt sig. Plötsligt fick han en huvudvärk som bara ökade, tills han tuppade av. Hans fru hittade honom i soffan på morgonen. Trettiosju år gammal hade Per Myrhill drabbats av en massiv stroke. Han genomgick flera komplicerade operationer och placerades i medicinskt framkallad koma under två veckor. Utgången var oviss och han svävade länge mellan liv och död, med oddsen 1 mot 50.
Under det största ingreppet öppnade man hans kranium och råkade skära av den stora nerven på höger sida av huvudet som sörjer för höger sida av ansiktet. Nervtrådarna hittade aldrig tillbaka till varandra vilket resulterat i en fruktansvärd smärta som inte ens morfin rår på. Han tvingas idag ta tunga mediciner i höga doser, och är vissa dagar så utslagen av smärtan att han bara kan ligga still i ett mörkt rum timme efter timme. Senare fick han en gång i veckan en större spruta med bedövningsmedel rakt in i huvudet. För ett halvår sedan satte han sig ner och berättade hela sin historia fram till idag. Här är den berättelsen."

För många år sedan kom jag i kontakt med författarens fru via sociala medier. Jag började följa hennes blogg och har gjort så sedan dess. En otroligt stark kvinna och dessutom väldigt omtänksam och ödmjuk. En dag blev hennes man mycket sjuk. Jag följde deras kamp via hennes blogg och jag gör det än idag. För de kämpar ännu. Det som hände Per är något som berör och för min del förstärker det mitt numera vardagliga tänk; vi vet inte vad som väntar runt hörnet så lev nu! 

Boken är i serieformat och är otroligt gripande. Man känner oron, frustrationen och bilderna förmedlar smärtan och maktlösheten. Den ger en ärlig bild utav dagens vårdsverige, med dess berg och dalar. 

En bok att köpa och läsa!

Betyg: 5 av 5  (null)