"De magiska tjugonio, en bokstavsvärld"

"Följ med in i alfabetets magiska bokstavsvärld! Här får du träffa familjen Ankström som har hopptävling. Björnen Bertil som bjuder på blåbärssaft på sitt kalas. Draken som vaktar sin dyrgrip. Isbjörnen som inte vill bli intervjuad. Du hamnar till och med på operan och mitt i en piratduell! Blir du trött kan du gå på picknick och räkna nypon, eller besöka en sällsynt sort på en quiltad filt. Kanske vill du hänga med den raska räven Ragnar till regnbågens slut? Eller heja på den slöa snigeln i tv-spelet? Om inte annat har vi det trevligt tillsammans. Men du, se upp för åskan! De magiska tjugonio, en bokstavsvärld är ett unikt projekt där 29 illustratörer och 29 författare har gått samman och skapat en annorlunda, brokig och färgsprakande bok kring vårt alfabet."

En jättehärlig bok fylld med massor av fina berättelser om vårt alfabete. Illustrationerna tillför mycket och är alla färgglada och otroligt härliga. I boken får bekanta sig med 29 olika författare och 29 olika illustratörer. Bara det är magiskt! 

Helt klart en bok jag kan varmt rekommendera! 

Torsten Larsson fanns med i detta projekt och är också en utav författarna. Han gick hastigt bort i sluttampen av detta bokprojekt. Att läsa hans lilla berättelse fick mitt hjärta att bli extra varmt. En fin människa som lämnade världen på tok för tidigt! 

Betyg: 5 av 5 

"Elton får en idé" av Ann Fagerberg Embretsen

"Elton är sju år gammal. En dag råkar han se något på tv, som gör honom upprörd och fundersam. Han måste hitta ett sätt att hjälpa. Det dröjer inte länge förrän han får en idé. Det här är en bok om att alla kan göra något för att hjälpa andra. En bok om barn som hjälper barn på flykt. En bok om att en idé kan växa och bli något större och ännu bättre."

Boken har ett fint budskap. Den var lättläst och tar upp ett väldigt aktuellt ämne i dagens samhälle. Ett stort plus är att barnkonventionen lyfts fram i slutet av boken.

Betyg: 4 av 5

"Tiz och morfar går till doktorn" av Sarah Vegna

"Idag ska Tiz och morfar till doktorn. Doktorn är lite läskig. Dessutom vill hon klämma på Tiz mage. Och titta i halsen! Det får hon inte."
Mysig bok som handlar om något som många barn kan relatera till. Läkarbesök är ibland lite läskiga nämligen. Mysiga illustrationer och lättläst.
Betyg: 3 av 5 


Visa fler inlägg