"Tova-Li och sommarlovet" av Camilla Gunnarsson och Jonas Olsson

"Tova-Li och sommarlovet lyfter fram att roliga saker inte behöver kosta pengar, och att tid tillsammans kan vara väldigt värdefull. I boken framkommer det att en del av de barn som har möjlighet att göra och få dyra saker också skulle vilja göra saker som inte kostar som att bygga en koja i skogen och ha mer tillsammans-tid med sina föräldrar. Förhoppningsvis kan boken bidra till igenkänning för de som har det svårt ekonomiskt.


Skolan börjar igen efter sommarlovet. Tova-Lis klasskompisar berättar om spännande resor och roliga aktiviteTova-Li och sommarlovet lyfter fram att roliga saker inte behöver kosta pengar, och att tid tillsammans kan vara väldigt värdefull. I boken framkommer det att en del av de barn som har möjlighet att göra och få dyra saker också skulle vilja göra saker som inte kostar som att bygga en koja i skogen och ha mer tillsammans-tid med sina föräldrar. Förhoppningsvis kan boken bidra till igenkänning för de som har det svårt ekonomiskt.

Skolan börjar igen efter sommarlovet. Tova-Lis klasskompisar berättar om spännande resor och roliga aktiviteter.

Vad kommer de att tycka om det som Tova-Li har gjort på lovet? Måste allt som är roligt kosta pengar?"

Boken handlar om ett viktigt ämne och den är väldigt lättsam trots det något känsliga ämnet. En given bok i förskolan och skolan. Julia som är 5 1/2 år gillade verkligen boken och hon fick många tankar och funderingar av den. En fin bok som visar oss vuxna att egentligen finns lyckan i det enkla. 

Betyg: 5 av 5