"Polkagrisrånarens hemlighet" av Åsa Öhnell

Skriv inläggstext 

"Klara höll andan när Bella öppnade kassen. Sedan gav hon upp ett skrik som hade skurit genom märg och ben om det inte dämpats av alla andra ljuden på Liseberg. En polkagrisförsäljare har blivit rånad på sina pengar och alla spår pekar åt samma håll. Det verkar som om en nyanländ flyktingkille är skyldig. Men det är något som inte stämmer. När Klara kommer på vad är det för sent?"

Spännande och bra bok. Korta kapitel som gör av den passar utmärkt som både högläsningsbok likväl som för egen läsning. Boken har ett bra driv som hela tiden för boken framåt.

Betyg: 4 av 5 

"Tuggummitanten" av Åsa-Caroline Salomonsson

"Tuggummitanten är den första kapitelboken om Tyra och hennes bästa kompis Siri, åtta år. De är båda nyfikna på de udda människorna som bor i det lilla samhället och märkligast är magra Tuggummitanten. Siri och Tyra skriver en lista över alla konstiga människor och börjar smyga. Då är Smygklubben, som senare får heta Smygklubben Mommi & Folket, igång. I tio kapitel som är rikt illustrerade lär vi känna Tyra och Siri."

Julia som är 5 1/2 år vägrade till en början läsa denna bok då hon tyckte den såg otäck ut. Men efter en del övertalning vågade hon lyssna. Insidan var betydligt mindre skrämmande. Både jag och Julia gillade boken. Den är lättläst och spännande, även rolig bitvis trots det tunga ämnena som mobbning och ätstörningar. 

Betyg: 5 av 5 

"Vem som helst men inte Magdalena" av Pia Minati

"Vem som helst men inte Magdalena är en självbiografisk berättelse som beskriver såväl kärleken till, som förlusten av ett barn. Att förlora ett barn är alla föräldrars mardröm, en mardröm som blev till verklighet för Pia när hennes dotter begick självmord. 


Det är mörkt och tyst. Bara mina egna rörelser och ytterdörrens dova duns mot stålkarmen bryter det ljudlösa. Ett halvt varv om låsvredet och så metallklicket, sen tar stillheten över igen. Så underligt. Jag annonserar min hemkomst som jag brukar.
– Hallå!
En sekund eller två stannar jag upp, står stilla på den lilla trasmattan framför dörren, ännu med skorna på, och väntar på ditt svar. 
Det kommer inte. 
Jag försöker en gång till."

En gripande och stark bok. Jobbig att läsa men samtidigt så givande och så viktig. En bok alla borde läsa! 

Betyg: 4 av 5 

Visa fler inlägg