Barnvagnsdjungeln

Nu ska vi snacka barnvagnar. Jösses vilken djungel det kändes som när vi väntade första barnet. Så många tips och råd. Alla med sitt favoritmärke som de rekommendera. Man blev aldrig klokare av råden snarare mer förvirrad. Så det slutade med magkänslan. Vi önskade en rejäl vagn med rejäla hjul, som klarade moddiga vägar i vinterlandet och som kändes stabil. Det blev en vagn från Emmaljungas stall. 
Sedan kom nummer två. Och ärvde såklart vagnen från ettan. Skönt att slippa fundera. Men så kom behovet av en sulky till ettan och återigen blev det mycket funderande men det löste sig och av någon konstig anledning råkade vi liksom köpa lite fler än en. Tror vi hade fyra som mest. Det liksom bara rullade på. Vi hade inte behov av fyra stycken men alla hade sin charm och sin finess. 
När tvåan var stor nog att sitta utan några tipprisker kom behovet av en syskonvagn och vi kände direkt att Emmaljunga var märket för oss. Och syskonvagnen underlättade väldigt. 
Ska ni köpa en syskonvagn? Tänk då på att provlasta den i bilen. Så den verkligen får plats. Vi har två stycken Volvo V70 så det problemet fanns inte för oss, men med mindre bilar kan det vara något att tänka på. 
Nu börjar vi närma oss slutet på epoken barnvagnar. Barnen växer med rasande fart och behovet av vagn finns inte på samma sätt. Men det blir en sista sommar med vår välanvända och härliga syskonvagn. En sista sommar...


Vill du har tips och se olika vagnar så kika in på följande sida: