Orsa björnpark

I fredags styrde vi bilen mot Orsa för ett besök i Orsa björnpark. När vi åkte hemifrån vräkte regnet ned och det kändes minst sagt lite oroligt hur dagens väder skulle bli. Men vi hade tur med vädret och kom hem med brända ansikten då solens strålar var väldigt starka. 

Besöket var lyckat. Julia visade stort intresse kring djuren och all information om dessa. Elin hade ett mer varierat intresse men hon verkade tycka det hela var spännande hon också. 

Vi såg väl inte alla djur. Tvärtom. Hägnen är stora och ärligt talat är hela parken något förvirrande. Dåligt med information om vad som finns i hägnen och många gånger stod vi fundersamma och undrade om det ens fanns något djur i hägnet. 

En sovande järv, tiger och leopard bjöds vi på. Inte sådär superspännande tyckte Elin. Men brunbjörnarna var riktigt busiga. De slogs, busade och badade. En liten björnunge försökte klättra upp för stängslet. Sedan var det isbjörnarna som stod för lite action då de simmade, dök, letade godis i en plastdunk och kliade sig mot staketet. Vi tror även vi såg Kodiakbjörnarna, de var grymt stora och väldigt söta. Men skyltningen var som sagt diffus i hela parken. 

Brunbjörnarna och isbjörnarna räddade dagen och gjorde verkligen besöket lyckat!

Efter besöket i parken styrde vi mot Mora där vi åt mat innan vi åkte hemåt. Stannade i Furudal och fikade lite. Det behövdes en liten sockerkick för att piggna på då.

När vi närmade oss Edsbyn blev vi dock riktigt vakna. För helt plötsligt stod en liten älg vid sidan av vägen. Möte, kurva och jag trodde verkligen att nu smäller det. Mannen bromsa in rejält men så vände älgen och sprang in i skogen istället för ut på vägen. Och det var inte bara en älg utan två små. Tack för det beslutet! Pulsen var extremt hög och det hela slutade ju bra, men fy vad läskigt! 

Vi vände och åkte tillbaka för att se om vi kunde se älgarna igen. Vi hörde dem men såg inget. Vände igen och skulle åka hemåt igen. Då stod de plötsligt i skogen på ett annat ställe. Vi stod stilla och tittade på dem, de tittade frågande på oss och sprang sedan tillbaka till skogs. Fina djur, men de bör hålla sig i skogen! 

Järvzoo

Förra veckan gjorde vi ett besök på Järvzoo. Vädret var okej, inte varmt och inte kallt, utan helt lagom för ett besök bland djuren. Och jag tror också att vädret bidrog till lyckan för vi såg alla djuren. Hade det varit väldigt varmt så hade troligen djuren varit mindre aktiva. Nu fick vi se Järv som sprang runt som en tok, Björnungar som var väldigt busiga och Renar som minst sagt var på fötterna. 


Barnen gillade besöket mer än förra gången (för två år sedan) och speciellt Julia var intresserad av djuren och dess beteende. 

En mysig dag! 


Visa fler inlägg