1:a advent

Igår tändes det första ljuset. Och det känns som det kommer att gå fort nu i och med att fjärde ljuset tänds på själva julafton. Desto viktigare att stanna upp i nuet och njuta! Och det gjorde jag igår.

Allt som hänt mig under dessa år har förändrat mig. På gott och ont. Men en sak det fört med sig som är positivt är att jag är mycket duktigare på att prioritera och stanna upp i nuet. Tråkiga (och faktiskt oviktiga) göromål som städning och plock av diverse saker prioriteras bort framför att vara med barnen. Jag ÄR mer närvarande med barnen och vill ge så mycket av mig själv till dem medan jag kan. 

Igår var det barnen i fokus. Det var dags för julskyltningen på byn och vi åkte såklart dit. Först överlämnades önskelistor till tomten och de fick ett varsitt litet paket av tomten. Förväntansfulla och lyckliga barn! Sedan åkte vi häst och vagn. Jag hade Elin i mitt knä, Julia tätt intill bredvid. Ljudet av hästens hovar mot vägen, bjällrorna som slog och de otroligt fint pyntade vagnarna gjorde mig varm i hjärtat. Och att få dela den stunden med de som betyder allra mest i mitt liv. Det värmde mitt hjärta. 

Sedan besökte vi Ica där barnen lämnade en varsin teckning till deras teckningstävling. Och så inhandlade vi lite fika och godis. Därefter var vi trötta, rejält frusna och väldigt nöjda. Vi fick köa länge till tomten och likaså till turen med häst o vagn. Och det var bitande kyla ute så det blev kallt för kroppen trots rejält med kläder. Så vi längtade alla hem.

Hemma blev det adventsfika och mys med familjen.

En riktigt bra dag!